Luni 27 Mai 2024, Actualizat acum 147 zile 12:00 am

Peste 200 de activități desfășurate, anul trecut, de polițiștii suceveni în comeniul combaterii violenței asupra copilului și violenței în familie

Echipa Intersectoriala Locala Suceava (EIL Suceava), este o echipa multidisciplinara si interinstitutionala, constituita la nivelul judetului cu misiunea de a identifica/referi/monitoriza cazurile de exploatare/risc de exploatare prin munca a copilului, cazurile de violenta asupra copilului si de violenta in familie, in aria teritoriala de competenta, conform legislatiei in vigoare.
Echipa este infiintata si functioneaza pe langa Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava.

EIL Suceava include reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor relevante la nivelul judetului Suceava, angajate in prevenirea si combaterea exploatarii copiilor, a violentei asupra copilului si a violentei in familie. EIL Suceava are în componență reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, Inspectoratului Scolar, Directiei de Sanatate Publica, dar și ai altor instituții și organizații nonguvernamentale.

Echipa are ca principale sarcini derularea de actiuni de prevenire și responsabilizare in scoli si comunitati, identificarea situatiilor de copii exploatati sau în situații de risc.
Totodată, echipa desfășoară acțiuni pentru identificarea situațiilor familiale care îngradesc dezvoltarea psihică și fizică normală a copiilor.
În acest sens polițiștii au emis în anul precedent 173 de ordine provizorii de protecție, majoritatea în situații care afectau dezvoltarea copiilor pe fondul unor conflicte intrafamiliale.

De asemenea, în anul 2019, polițiștii de prevenire, de proximitate sau cei din cadrul posturilor și secțiilor de poliție au desfășurat peste 200 de acțiuni de prevenire și informare în școli, centre de primire în regim de urgență a minorilor și victimelor violenței domestice, centrelor de plasament dar și în comunități și medii identificate cu risc.
Au fost distribuite peste 5000 de cărți și broșuri cu recomandări preventive dar și cu prevederi în referire la drepturile copilului, au fost organizate jocuri, concursuri și tabere și școli de vară.

Odată cu începerea anului școlar s-au derulat acțiuni de prevenire a abandonului și absentesmului școlar.
În paralel, polițiștii împreună cu partenerul tradițional, dl. Brian Douglas au asigurat dotarea a peste 30 de locuințe din zone defavorizate cu sisteme de iluminat cu energie solară, creând astfel premisele dezvoltării copiilor.
Și în acest an polițiștii și ceilalți membri ai EIL Suceava vor continua activitățile de monitorizare a minorilor și familiilor în situații de risc, prioritară fiind dispunerea unor măsuri pentru asigurarea dezvoltării normale a copiilor și integrării acestora în mediul școlar și în comunitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*