Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Samsung continuă dominarea pieței de televizoare cu funcții ce atrag și rivalii

Nu știu dacă Samsung s-a luat în ultimul timp după zicala „Ține-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape”, dar dacă ne uităm pe gamele recente de televizoare, ai zice că un tablou cu acest proverb e pus în capătul fiecărei linii de asamblare.

Pe lângă tehnologiile care au dus Samsung acolo unde e, ecrane foarte bune, caracteristici smart de top și conectică pentru orice scenariu, Samsung a creat o punte către marele său adversar Apple. Bine, această punte este creată și cu acordul celor de la Cupertino, care la rândul lor au de câștigat. Însă, din cei patru producători de televizoare cu care Apple colaborează, Samsung ar fi fost printre ultimii la care m-aș fi gândit.

Pe scurt, posesorii de telefoane și tablete Apple pot reda conținut direct pe un televizor Samsung compatibil. Fie că este vorba de filme, muzică sau fotografii, televizoare noi Samsung pot reda acest tip de conținut. Mai mult, unele televizoare se pot comporta ca un accesoriu HomeKit, ceea ce permite utilizatorilor Apple să dea comenzi vocale precum „Play Game of Thrones in the living room”.

În România, funcționalitatea tuturor tehnologiilor ce au ajuns pe un smart TV Samsung nu este chiar acolo. De exemplu, Apple TV+ nu este încă disponibil, însă muzica, clipurile video înregistrate și fotografiile din colecția personală pot fi redate fără probleme. Unul dintre televizoarele care poate reda aceste lucruri se întâmplă să fie unul dintre cele mai populare în rândul consumatorilor din România.

Seria RU7102 cuprinde modele ce încep de la diagonale de 108 centimetri, până la 189 de centimetri. Fiecare dispune de rezoluție 4K, tehnologie LED, un sistem de operare inteligent, moduri de afișare HDR+ și HLG pentru o gamă dinamică mai bună a culorilor și, în mod crucial, tehnologia AirPlay 2 de la Apple.

A doua generație de AirPlay aduce pe lângă o stabilitate mai bună a conexiunii și posibilitatea ca utilizatorul să trimită semnalul audio către mai multe surse. Toate aceste specificații au dus la review-uri foarte bune din partea utilizatorilor. Din cele 147 câte există acum pe pagina produsului la eMAG, 103 dintre ele sunt de 5 stele. Cele de o stea și două stele însumează 3 recenzii. Pe scurt, o gamă de televizoare apreciate.

„Un TV bun. La 3100 cat am dat pe el pot spune ca se ridica la asteptarile mele. Pentru vizionat Netflix si YouTube pot spune ca este bun. Sunt conectat la internet prin RDS si am router-ul de la ei in custodie. Se conecteaza usor pe 2.4 pe 5 nu merge. Imaginea este buna, dar nu te da pe spate.”

 „Un Smart Tv destul de bun, se misca foarte bine la comenzi, sunetul destul de bun, se conectează usor pe Netflix, YouTube.

Minusuri:

– telecomanda slăbuța, foarte ușoară dintr-un material plastic de slabă calitate. De aceea am dat doar 4 ****

– sistemul de prindere în perete… Au pus acele distantiere rotunde de plastic si mentiunea din carte ca suruburile de fixare sa aiba 43 – 45 mm.

Am cumparat un suport tv care avea in dotare 6 tipuri de suruburi si nicunul nu era suficient de lung. Stau si ma întreb de ce nu a pus fabricantul si suruburile in pachet, daca tot au pus acele distanțiere din plastic? Am umblat si nicăieri nu am gasit suruburi de 45 mm. La toate magazinele de profil suruburile aveau măsuri din 10 in 10 mm. Am cumpărat suruburi de 40 mm si am taiat câte 3 mm din fiecare distantier pt a asigura o prindere pe suport cât mai sigură. Per total sunt multumit! In rest nu am nimic de adăugat”.

 „Se instaleaza usor, imaginea este ff buna, sunetul satisfacator. Este un televizor bun la acest pret. Am primit si 10% disc samsung. Am reusit sa il conectez prin smartthings si la google home hub. Din pacate doar de stins si aprins vocal am reusit. Nu prea stie alte comenzi, cel putin eu nu am reusit. Un minus ar fi ca nu pot sa l conectez la un sistem 5 in 1 audio… Oare se poate in vreun fel?? Era de preferat pe telecomanda 1 buton youtube in loc de rakuten si prime… Bine ca e cel netflix” 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*