Miercuri 01 Aprilie 2020, Actualizat acum 91 zile 12:00 am

 

Un sucevean a primit inima unui tânăr din Oradea

Al doilea transplant de inimă din acest an s-a încheiat cu succes şi a salvat viaţa unui bărbat de 37 de ani din Suceava. De doi ani era pe listele de aşteptare. În pieptul lui bate acum o inimă cu aproape zece ani mai tânără. Operaţia extrem de dificilă a fost realizată la Târgu-Mureş. Salvator după moarte a fost un tânăr de 28 de ani. Rinichii şi ficatul lui au ajuns la alţi pacienţi din ţară. În total, trei oameni au luat astăzi viaţa de la capăt, scrie Observator.tv.

Cu speranţă şi încredere, medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu-Mureş au început al doilea transplant de inimă din acest an. Pe masa de operaţie s-a aflat Dumitru Plesciuc din Suceava. Are 37 de ani şi, în 2011, inima lui a început să cedeze după un şoc emoţional puternic. Acum a primit un cord mai tânăr şi o şansă la viaţă.

Darul vieţii a venit de la un tânăr de 28 de ani din Oradea. Bărbatul a suferit un accident vascular cerebral şi se afla internat la Târgu Mureş. Familia a acceptat prelevarea de organe.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*