Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

Un șofer băut s-a răsturnat cu tirul pe DN2

La 14.01.2020, ora 02.30, pe timpul executării serviciului, o patrulă din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuți a constatat faptul că, pe DN 2 din comuna Bălcăuți s-a produs un accident rutier.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 02.30 în timp ce conducea autotrenul TIR în localitatea Ratoș din comuna Bălcăuți, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, un cetățean ucrainean de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu au rezultat victime, conducătorul auto declarând faptul că, va rămâne în autotren până în dimineața zilei de 14.01.2020 pentru a asigura paza acestuia.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*