Joi 07 Decembrie 2023, Actualizat 12:00 am

O jurnalistă din Suceava, prezentatoare la un post din Belgia, criticată de telespectatori pentru că este „prea însărcinată”

Daniela Prepeliuc (35 de ani), originară din Rădăuţi, prezintă din septembrie 2019 rubrica Meteo a postului RTBF, televiziune din Belgia dedicată comunităţii franceze.    Jurnalista este însărcinată, iar acest lucru pare să-i deranjeze pe unii telespectatorii, care sunt „indignaţi“ de faptul că poartă haine care îi evidenţiază prea mult burtica de gravidă, scrie Adevarul.

„În anul 2020, în epoca #MeToo, femeile şi, în special, corpurile lor încă sunt ţinta remarcilor sexiste. Unii telespectatori au comentat pe Facebook apariţiile jurnalistei Daniela Prepeliuc şi aşa am aflat că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca aşa cum doreşte“, notează TV5 Monde, care a tratat subiectul pe larg.

Să fii însărcinată e clar încă un defect dacă eşti om de televiziune. Chiar ne-ar plăcea ca în anul 2020 o prezentatoare să-şi poată face meseria fără a fi nevoită să suporte replici sexiste. Prea slabă, prea grasă, prea neagră, prea bătrână, prea însărcinată. Aceste comentarii sunt cu atât mai şocante cu cât vin, în mare parte, de la femei. Doar un comentariu negativ am găsit de la un bărbat. Au redus-o pe Daniela nu doar la fizicul ei, ci şi la garderoba ei. Niciun cuvânt despre meseria ei, despre cum prezintă, despre dicţia ei“, a comentat jurnalista Amélie Bruers, colegă a prezentatoarei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*