Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Este oficial! Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor pentru copiii.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a alocațiilor pentru copii. Președintele anunțase încă de săptămâna trecută că va promulga această lege, doar că mai aștepta informații de la Guvern pe această temă.

Miza dincolo de promulgare o reprezintă data la care intră în vigoare această lege.

În urma votului din decembrie, de la 1 ianuarie, copiii cu vârsta până în 2 ani și cei cu dizabilități ar urma să aibă o alocație de 600 de lei pe lună, iar cei cu vârsta între 2 și 18 ani, vor primi  300 de lei pe lună.

Premierul Ludovic Orban declara săptămâna trecută că Guvernul nu are bani pentru dublare.

“Am discutat, poziţia preşedintelui este firească. Intenţia domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intarre în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi bine că nu se poate lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie”, a declarat vineri, premierul Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu are de gând, la acest moment, să refuze promulgarea legii privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

“Proiectul de lege a ajuns la mine şi are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea într-adevăr se află în analiză şi în aşteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului”, a spus şeful statului.

El a arătat că Guvernul trebuie să vină cu soluţii în cazul dublării alocaţiilor copiilor.

“Vorbim despre nişte sume care nu sunt prinse în buget şi atunci Guvernul va trebui să vină cu soluţii pentru a vedea cum se poate continua”, a precizat Iohannis.

Şeful statului a explicat că există variante.

“Există variante, cu siguranţă, însă trebuie să fim foarte realişti. Prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului”, a mai spus Iohannis.

Sursa: antena3

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*