Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Ce trebuie să știi înainte de a-ți face mobilier la comandă

Mobilierul la comandă a căpătat tot mai multă popularitate în ultimii ani, iar toată această atenție este datorată în mod special dorinței oamenilor de a-și amenaja casa după propriile gusturi. Multe persoane pun accent astăzi pe personalitate și își aleg fiecare obiect de mobilier sau orice decorațiune ținând cont în mod exclusiv de visele pe care le au în legătură cu modul în care ar trebui să arate mobilierul perfect.

Alegerea mobilierului la comandă poate fi însă și o provocare, mai ales datorită faptului că există o mulțime de detalii pe care trebuie să le ai în vedere. Prin urmare, împreună cu echipa de la Mobispeed, firmă care se ocupă cu realizarea de mobila pe comanda, ți-am pregătit mai multe sfaturi pe care le vei găsi a fi de mare ajutor de fiecare dată când ești interesat de achiziționarea de mobilier la comandă.

Câți bani investești în mobilierul realizat pe comandă?

Înainte de a vorbi despre alte detalii, bugetul reprezintă unul dintre primele criterii pe care să îl ai în vedere. Trebuie să stabilești încă de la bun început care este suma pe care o aloci achiziției mobilierului la comandă, astfel încât atât tu cât și firma la care apelezi să aveți o idee clară asupra calității și aspectului mobilierului pe care îl comanzi.

Practic, nu poți avea pretenția ca o firmă de mobilă la comandă să îți realizeze mobilier din lemn masiv, atâta timp cât bugetul tău este destul de mic.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la calitate doar pentru că nu ai un buget prea generos. Poți alege, de exemplu, să îți mobilezi parțial locuința, doar cu obiectele de mobilier strict necesare, iar mai târziu să revii cu achiziția celorlalte obiecte de mobilier. Astfel calitatea va rămâne pe primul loc iar tu nu vei face un compromis pe care să îl regreți mai târziu.

Aspectul mobilierului

Unele persoane pot descrie în cele mai mici detalii mobilierul visurilor lor, în timp ce altele au doar vagi idei despre cum ar trebui să arate acesta. Indiferent în care categorie te încadrezi, trebuie să poți descrie măcar pe larg cum ți-ai dori ca mobilierul tău să arate.

Un prim detaliu este legat de stilul decorativ. Vrei să fie modern sau minimalist? Cum îți imaginezi că ar trebui să arate decorul interior al casei tale? Gândindu-te la toate aceste detalii, îți vei putea construi o imagine de ansamblu în legătură cu aspectul mobilierului perfect pentru casa ta.

De asemenea, atunci când alegi să colaborezi doar cu experți, vei primi foarte mult suport, sfaturi și recomandări pentru ca rezultatul final să îți aducă o satisfacție enormă.

Material

La fel de important este și materialul din care alegi să fie construit mobilierul tău. Varietatea de opțiuni disponibile este generoasă, iar diferența o face atât prețul cât și rezistența.

Palul, MDF-ul și lemnul masiv sunt printre cele mai populare opțiuni în acest sens. Palul este un material obținut prin presare a particulelor lemnoase, la o temperatură ridicată, având astfel un preț accesibil și fiind o opțiune potrivită în mod special în cazul amenajărilor moderne. În ceea ce privește MDF-ul, acesta se obține din rumeguș presat cu clei. Rezistența sa la umiditate este mult mai mare, putând fi astfel utilizat atât în bucătărie cât și în baie.

Cât despre lemnul masiv, rezistența sa este net superioară însă și prețul său este pe măsură. Acest material este recomandat în mod special în cazul amenajărilor în stil clasic, fiind un tip de mobilier pe care îl lași moștenire.

Măsurători

Iar în final, va mai trebui să te gândești și la măsurătorile necesare. Trebuie să oferi detalii cât mai precise, iar de aceea este mult mai recomandată colaborarea cu o firmă care se ocupă personal cu efectuarea măsurătorilor. Astfel vei merge la sigur și vei ști că nu vei întâmpina surprize neplăcute.

Acestea fiind spuse, sperăm că îți va fi mai ușor acum să comanzi mobilier la comandă pentru tine și familia ta!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*