Miercuri 07 Iunie 2023, Actualizat acum 157 zile 12:00 am

Măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava din cauza zăpezii și a viscolului

Duminică, 29 decembrie a.c., la sediul ISU Suceava, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind analiza situațiilor operative generate de zăpădă și de viscolul puternic, din perioada în care județul Suceava este supus atenționării meteorologice COD GALBEN.

La ședință, au participat toți membrii cu atribuții specifice în gestionarea situațiilor produse în urma ninsorii abundente și a viscolului puternic.
După ce s-au făcut precizări referitoare la modul în care au fost gestionate situațiile la care au fost solicitate structurile reprezentate la ședință, au fost stabilite măsurile care prevăd o cât mai bună gestionare a situațiilor cauzate de vremea nefavorabilă pe drumurile din județul Suceava.

„Se vor monitoriza activ zonele cu risc ridicat, de către toți factorii implicați în managementul intervențiilor și se va asigura funcționarea integrată a forțelor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de manifestarea acestor riscuri. De asemenea, se vor asigura toate traseele, din punct de vedere al graficului de locare al utilajelor, aici mă refer la cele două SDN-uri și la Drumurile Județene, astfel încât, pe traseele neviscolite să se asigure un timp de trecere mai ridicat și să intensificăm numărul utilajelor acolo unde viscolește și există posibilitatea să întâmpinăm greutăți în gestionarea traficului.
Dacă situația o va impune, se va opri circulația pe drumurile județene care sunt în pericol de blocare din cauza depunerilor de zăpadă și a viscolului puternic.”, a precizat prefectul județului Alexandru Moldovan.

Tot în contextul ninsorilor abundente și a viscolului puternic, în scopul evitării unor evenimente nedorite şi pentru creşterea gradului  de siguranţă, jandarmii montani recomandă turiștilor să aibă echipament adecvat sezonului și să respecte marcajele traseelor montane. În cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor, turiștii pot solicita ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor montani aflați în dispozitiv.

După încheierea ședinței, prefectul, însoțit de inspectorul șef al ISU Suceava, colonelul Costică Ghiață, s-a deplasat din nou în teren pentru a monitoriza situația la fața locului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*