Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Patru accidente, în care au fost implicați căruțași, în ultimele zile

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule. Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, în ultimele zile la nivelul județului s-au produs mai multe evenimente rutiere cu implicarea căruțașilor.

Ultimul accident s-a produs la 04.12.2019, în jurul orelor 17.50, când un bărbat de 79 ani, din com. Păltinoasa, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2E, în interiorul localităţii Capu Codrului, com. Păltinoasa, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Fălticeni, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente în mers faţă de vehiculul care se deplasa în faţa sa, nu a observat atelajul hipo condus de către un bătrân de 90 ani, din com. Păltinoasa, acesta nefiind echipat corespunzător pentru circulaţia pe timp de noapte, intrând în coliziune faţă-spate cu acesta.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a căruțașului.
Atât conducătorul auto cât şi conducătorul atelajului hipo au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, ambii fiind conduşi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

În acest contex, pentru responsabilizarea căruţaşilor şi prevenirea unor evenimente rutiere, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au inițiat mai multe  acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe  DN 17 şi pe pe DN 2E.
Zilnic, în intervalul orar 15.00 – 19.00 se acționează cu echipaje de poliție rutieră pentru identificarea celor care încalcă legislația și sancționarea acestora.
Totodată, sunt desfășurate și activități perentive, în cursul zilei de ieri fiind montate 10 plăcuţe reflectorizante și distribuite 15 veste reflectorizante. Peste 20 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.
Pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări:
– nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;
– folosiţi în mod obligatoriu  vestele reflectorizante şi  elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;
– vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus  pe acostament sau  cât mai aproape  de marginea din dreapta a părţii carosabile;
– căruțașii să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;
– să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul  şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;
– să  nu transporte  persoane care stau in picioare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*