Joi 28 Mai 2020, Actualizat 12:00 am

 

Șofer băut, încătușat de polițiști după o urmărire

La data de 30.11.2019, în jurul orei 23.15, în timp ce acționa pe DN 2E din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune.

Astfel, după circa 50 de metri, conducătorul auto a efectuat un viraj la stânga și a oprit pe șanțul din dreptul unui imobil, după care a coborât din mașină cu intenția de a intra în curte, însă a fost prins de polițiști.
Întrucât se manifesta agresiv verbal și fizic și nu s-a conformat somațiilor, polițiștii au folosit mijloacelor din dotare, respectiv spray-ul iritant lacrimogen și cătușele, conducătorul auto fiind imobilizat.
Acesta a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 32 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*