Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Școală din Fălticeni modernizată cu peste 2,5 milioane de lei

Vineri, 29 noiembrie 2019, primarul Gheorghe Cătălin Coman a semnat contractul de lucrări pentru o nouă investiție în infrastructura școlară din municipiul Fălticeni. Este vorba despre proiectul de Reabilitare și modernizare a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială “Ion Irimescu”. Lucrările vor avea o durată de 12 luni și vor fi realizate de societatea Iuli-Miha SRL, din Dolhești, județul Suceava.

Finanțarea proiectului, în valoare de 2.558.500 de lei (inclusiv TVA), este asigurată din Fondul de Dezvoltare și Investiții, gestionat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în perioada următoare.  Intervențiile care vor fi realizate prin proiect, urmăresc repararea, amenajarea şi modernizarea clădirii: săli de clasă și cabinete, holuri, grupuri sanitate, acoperiș, instalațiile de iluminat, alimentarea cu apă, energie termică.  Școala Gimnazială “Ion Irimescu” este una dintre cele mai vechi din Fălticeni, cu 146 de ani de existență. Încă de la inaugurare, în anul 1897, clădirea a avut doar destinație de școală.

La Școala Gimnazială “Ion Irimescu”, Primăria Fălticeni are în derulare încă un proiect. Este vorba despre construirea unei cantine, pentru elevii care studiază în sistemul Step-by-step,  un proiect pilot pentru municipiul Fălticeni, finanțat exclusiv din bugetul local. Invstiția are o valoare de peste 1,1 milioane de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*