Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Stareța Mănăstirii Voroneț a primit o distincție de excelență din partea Instituției Prefectului

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a înmânat o distincție de excelență din partea Instituției Prefectului stavroforei Irina Pântescu, întâia stareță a Sfintei Mănăstiri Voroneț, model de slujire și dăruire, exemplu de smerenie și demnitate pentru noi toți.

Maica stavroforă Irina a mulțumit pentru această distincție și s-a adresat tuturor cu un mesaj de suflet: “Să căutăm să ne iubim unii cu alții, să mergem spre progres, spre o unire între noi, să punem toți o piatră de temelie la fundamentul acestei țări’.

Stavrofora Irina Pântescu s-a născut pe 28 septembrie 1932, în satul Goruni, comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, fiind penultimul din cei nouă copii ai lui Gheorghe şi Ana Pântescu.
Seriozitatea, hărnicia dar și simțul practic cu care maica Irina Pântescu și-a împlinit ascultările – timp de un deceniu și mai bine (1950-1972) la Mănăstirea Golia și aproape două decenii (1972-1991) la Mănăstirea Vatra Moldoviței, după căderea regimului comunist (decembrie 1989) – l-au determinat pe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților să o numească în demnitatea de stareță a Mănăstirii Voroneț, ctitoria Binecredinciosului Ștefan cel Mare și Sfânt.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*