Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Școlile din Suceava, iluminate inteligent

Compania Iridex anunță că a făcut recepția la terminarea lucrărilor de îmbunătățire a iluminatului la unități de învățământ din județul Suceava. Modernizarea este parte a implementării proiectului cu finanțare româno-elvețiană de iluminare inteligentă „Management modern și eficient al iluminatului public din municipiul Suceava”.

Astfel, la 22 de unități de învățământ, respectiv liceele principale din orașul Suceava, școlile postliceale și cele generale s-au înlocuit aparatele de iluminat clasice cu aparate de iluminat de tip LED, totul cu scopul de a îmbunătăți mediul înconjurător.

Programul de cooperare elvețiano-român vizează reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, în vederea reducerii emisiilor de CO2 și a creșterii calității vieții. Pentru modernizarea iluminatului în școlile din Suceava s-au alocat 2,27 milioane de lei, bani din care s-au montat aproximativ 10.000 de corpuri de iluminat, cu materialele aferente și manopera de instalare.

„Avem ca prioritate implementarea soluțiilor inteligente care au impact asupra mediului înconjurator, iar proiectele din domeniul educației sunt de importanță majoră pentru Iridex Group Plastic, care dorește să se implice activ în educația privind mediul înconjurător și a eficienței energetice”, a declarat Ioan Hentiu, Project Manager la compania Iridex.

Noul sistem de iluminat montat la școlile din Suceava va reduce consumul de energie electrică cu 416 MWh pe an. Lucrările au primit o perioadă de garanție de 24 de luni de la implementare.

Sursa: evz.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*