Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic și nocturnă, inaugurat la Fălticeni

Vineri, 8 noiembrie, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, a fost inaugurat un nou teren de sport cu gazon artificial, realizat cu fonduri din bugetul local. Momentul festiv a avut loc în prezenţa unui public numeros, format din elevii celor trei licee din municipiu, a primarului Gheorghe Cătălin Coman şi a reprezentantului Inspectoratului Şcolar Suceava, inspectorului de specialitate educaţie fizică şi sport, Iulian Darabă, pentru că prima activitate în noua locaţie destinată competiţiilor sportive fiind un turneu de fotbal în cadrul căruia s-au confruntat echipele Colegiului Naţional “Nicu Gane”, Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” şi Colegiului “Vasile Lovinescu”.

Terenul, cu o suprafaţă de gazon sintetic de aproape 1200 m.p., este împrejmuit şi este prevăzut cu nocturnă şi va fi folosit pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a orelor de educaţie fizică şi sport de elevii colegiului, pentru pregătirea echipelor sportive, dar va putea fi folosit şi de persoanele din exterior, care vor plăti o taxă de închiriere, diferenţiată pe timpul zilei şi seara, când este utilizată nocturna.

Este al cincilea teren de sport multifuncţional cu gazon sintetic realizat în municipiul Fălticeni, în ultimii ani (după cele de la Colegiul Nicu Gane, Colegiul Vasile Lovinescu, Şcoala Gimnazială Ion Irimescu şi Baza de agrement Nada Florilor), pe care se poate juca în condiţii foarte bune fotbal, volei, tenis, baschet şi se poate practica atletismul. Amenajarea terenurilor sintetice face parte dintr-un proiect mai amplu început în urmă cu şapte ani pentru asigurarea infrastructurii pentru competiţii la nivel de copii, juniori şi seniori şi pentru a asigura partea de pregătire în timpul orelor de educaţie fizică pentru elevi.

Investiţia de la Colegiul Mihai Băcescu, în valoare de 200.000 lei, a fost finanţată din bugetul local, în anul 2020, urmând a finaliza şi lucrările la cel de-al doilea teren de sport al acestei şcoli, cel din spatele cantinei, cu suprafaţă de joc asfaltată.

“Astăzi şcoala noastră inaugurează un obiectiv important al bazei materiale, terenul de sport, realizat în totalitate la standarde de calitate, teren care va permite realizarea în cele mai bune condiţii a activităţilor sportive desfăşurate de elevii noştri.  Mulţumim Primăriei Municipiului Fălticeni şi domnului primar pentru sprijinul acordat, nu doar în realizarea acestui obiectiv deosebit de util pentru elevii noştri, dar şi pentru toate investiţiile realizate până acum în şcoala noastră”, prof. Claudia Suseanu, Director Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” – Fălticeni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*