Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Percheziţii ale poliţiştilor şi procurorilor DIICOT la Suceava. Ce au căutat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, fac, miercuri, 36 de percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă.

Potrivit procurorilor, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte achiziţionarea din Republica Moldova şi Ucraina a unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători, în principal pe raza judeţului Iaşi.

Ca mod de operare, s-a stabilit că, după primirea si depozitarea ţigaretelor de contrabandă, liderul grupării le distribuia către ceilalţi membri şi colecta banii rezultaţi din valorificarea ţigaretelor. De asemenea, liderul grupării indica preţul minim de distribuire a ţigaretelor către ceilalţi membri, care la rândul lor adăugau propriile procente la preţul de vânzare către cumpărători.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, 25 de persoane.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*