Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Târgul “Bogățiile toamnei”, la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava

Într-o zi mohorâtă de toamnă, vineri, 25 octombrie 2019, la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava a avut loc prima ediție a Târgului produselor de toamnă – „Bogățiile toamnei”. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația Părinților „PRO EDUCAȚIA” Suceava.

Invitații de onoare a târgului au fost preșcolarii de la trei grădinițe din oraș (Grădinița Guliver, Grădinița A.B.C. și Grădinița Sofia).
Sub genericul „Produs în școala 8”, cu mic, cu mare fiecare clasă și-a împodobit standul cu bunătăți din cămara darnică a toamnei.

Elevii ajutați de părinți și bunici au adus la târg: prăjituri, dulceață, compot, zacuscă, plăcintă cu dovleac/mere, murături, nuci, mere, dovleci decorați, legume, produse realizate de elevi (felicitări, decorațiuni de toamnă, tablouri etc). Standurile claselor au fost foarte frumos amenajate și decorate, iar calitatea produselor comercializate a fost excelentă.

Și ca evenimentul să fie autentic nu a lipsit nici programul artistic, care a inclus mai multe momente artistice: recital a Grupului vocal “Mlădițe bucovinene”; recital a micilor artiști din școala noastră (Girigan Beatrice, Ciubotariu Marina, Asandului Maria, Ienicean Lavinia), Cântece de toamnă interpretate de elevii claselor a IV-a C, a III-a C și a I-a C, “Claca de popușoi, de Sfântul Dumitru” (clasa a III-a B), recitări de poezii dedicate toamnei (Boberschi Andrei, Coceru Darius, elevii clasei a IV-a B).
Fondurile obținute din vânzarea produselor vor fi folosite de către Asociația de părinți pentru decorarea terenului de sport a școlii cu jocuri educative.

Manifestarea s-a dovedit a fi un crâmpei de fericire, un adevărat festin de toamnă și un munte de generozitate din partea tuturor, susține prof. Cojocaru Victorița.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*