Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Au fost semnate contractele de finanțare pentru reabilitarea unor clădiri emblematice din Fălticeni

Miercuri, 9 octombrie 2019, primarul Gheorghe Cătălin Coman a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a două clădiri importante din Municipiul Fălticeni.
Șeful administrației locale a fost însoțit la București de deputatul fălticenean Alexandru Rădulescu, în calitate de inițiator și susținător al unuia dintre aceste proiecte.

La sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației, în prezența subsecretarului de stat Cristian Șologon, a fost semnat contractul de finanțare pentru “Restaurarea monumentului istoric Muzeul Fălticenilor Vasile Ciurea”, care se va derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu o
valoare a investiției de 2.698.957,48 lei.

În această clădire, construită în anul 1853, a funcționat, începând din anul 1930, Muzeul Fălticenilor (constituit în anul 1919). În prezent, în clădirea monument istoric își desfășoară activitatea Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”.

Proiectul de reabilitare a fost inițiat, în contextul Centenarului Marii Uniri, de către deputatul Alexandru Rădulescu, în perioada în care a fost consilier personal al primarului Gheorghe Cătălin Coman, ulterior acesta susținând obținerea finanțării în calitate de parlamentar.

Al doilea proiect a fost semnat la sediul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, pentru “Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Ion Irimescu”.
Finanțarea, în valoare de 2.765.856,08 lei, este asigurată prin Fondul de Dezvoltarea și Investiție.
Clădirea are destinația de școală încă din jurul anului 1897. În prezent aici învață peste 800 de copii din Fălticeni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*