Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

FOTO Educație rutieră pentru copiii de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuți

În perioada 16-20 septembrie 2019, la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuți s-a derulat Campania de prevenire a violenței în mediul școlar  R.E.S.P.E.C.T. (responsabilitate, educație, siguranță, prevenție, emoție, comunicare, toleranță).

Elevii clasei a II-a, îndrumați de prof. Chidon – Frunză Mirela, au desfășurat câteva activități atractive, dinamice și educative în cadrul componentei S – siguranță. În acest sens a avut loc în incinta școlii o activitate de informare a elevilor, ce a vizat siguranța pietonală și rutieră, realizată în parteneriat cu reprezentanți ai Poliției municipiului Rădăuți, sub genericul „Împreună pentru SIGURANȚA ta”. Cei mici au confecționat indicatoare rutiere, despre care au discutat în prezența agenților de poliție, care i-au ajutat să înțeleagă semnificația acestora.

O altă activitate, de tip dezbatere de data aceasta, i-a ajutat pe cei mici să înțeleagă importanța muncii cadrelor din Poliție, copiii adresând întrebări dintre cele mai diverse, legate de ținuta specifică, elemente procedurale și de legislație, referiri la cazuri concrete. Doamna agent principal de poliție Adriana Aniței a răspuns cu multă răbdare și promptitudine fiecărui copil în parte, explicându-le modalități adecvate de comportament, pentru a se proteja de persoane/ situații care le-ar putea pune siguranța în pericol.

Șirul activităților s-a încheiat cu o campanie stradală de conștientizare privind siguranța pietonală și rutieră, inițiată de „micii polițiști” ai clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă”, care a constat în distribuirea unor pliante rădăuțenilor întâlniți în zona centrală a municipiului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*