Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Raed Arafat promite încă un elicopter SMURD pentru Suceava. Zece elicoptere achiziționate cu fonduri europene

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, promite încă un elicopter SMURD pentru Suceava.

Recent a fost semnat acordul cadru pentru inca 10 elicoptere usoare iar pentru 4 contractele subsecvente se semneaza, achizitia fiind finantata din fonduri UE.  Noile elicoptere, care urmeaza a fi livrate in aproximativ 18 luni, vor fi amplasate in mod deosebit in zonele montane in judetele Brasov, Neamt/Suceava si Caras Severin / Hunedoara in urma unei analize care este in curs de realizare.

Marti, 10 Septembrie 2019, a operationalizată noua baza aeriana care va deservi regiunea Nord-Vest. Noua baza este amplasata in cadrul unitatii de pompieri din Jibou si urmeaza sa fie deservita de medici si asistenti de la Spitalul Clinic de Urgenta Cluj si Spitalul Clinic de Urgenta Oradea. Operarea din punct de vedere al aviatiei se realizeaza de Inspectoratul General de Aviatie din cadrul MAI.

La acest moment, am ajuns sa acoperim fiecare regiune cu cate un elicopter. Elicopterele SMURD sunt amplasate la Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Targu Mures, Craiova, Arad si Jibou existand si un elicopter deservit de paramedici pentru zona Delta Dunarii”, susține Arafat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*