Sâmbătă 03 Decembrie 2022, Actualizat acum 336 zile 12:00 am

E oficial: Elevii care nu iau 5 la Evaluare Națională, trimiși obligatori la școală profesională

Elevii care nu obțin media 5 la examenul de Evaluare Națională vor fi trimiși obligatori la școală profesională, după ce Ministerul Educației Naționale a făcut învățământul profesional obligatoriu.
Prevederea apare în metodologia de admitere la liceu publicată joi în Monitorul Oficial și semnată de ministrul interimar Daniel Breaz, scrie edupedu.ro. Elevii care susțin Evaluarea Națională 2020 și care vor avea o medie de admitere la liceu sub 5 nu vor intra în procesul de repartizare la licee, fie ele tehnologice, teoretice sau vocaționale.

Singura rută către care va trebui să se îndrepte este cea profesională, de 3 ani, duală sau clasică. Limita de 5 pentru admiterea la liceu este prevăzută la articolul 2, alineatul 10 din ordinul publicat astăzi în Monitorul Oficial, care spune următoarele: “(10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci).”

Ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020 – 2021 a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial. Noua prevedere se va aplica pentru elevii care pe 9 septembrie 2019 intră în clasa a VIII-a și care susțin în vara lui 2020 examenele de Evaluare Națională 2020.

Sursa: Libertatea.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*