Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Microbuz plin cu țigări de contrabandă, la Vicovu de Sus

La data de 13 august a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 19.20, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bilca, un grup de persoane care încărca într-un microbuz marca Volkswagen Transporter mai multe colete voluminoase.

Imediat, au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi microbuzul și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina care ulterior au comunicat că pe direţia respectivă au reţinut în apropierea frontierei o persoană de cetăţenie ucraineană şi un autoturism de teren.

Din primele verificări, în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care microbuzul a fost dus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 32.670 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 381.654 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*