Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

17 angajatori amendați de inspectorii de muncă suceveni pentru că țineau angajați „la negru”

Inspectorii de muncă au efectuat, în luna iulie,  219 controale în domeniul relațiilor de muncă. În urma controalelor efectuate, s-au aplicat 83 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 428.000 lei.

În luna iulie, au fost depistate 39 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Pentru muncă nedeclarată, au fost sancționați 17 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 360.000 lei.

Printre deficiențele constatate se numără: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor;  nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară;  nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat;  nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*