Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

FOTO Ioan Grigoraș, desemnat cetățean de onoare al lunii iulie de IPJ Suceava

Relația poliție – comunitate este definitorie pentru construirea unei societăți sigure și menținerea climatului de normalitate socială. Implicarea membrilor comunității și rolul activ al acestora au totodată rolul de a descuraja comportamente de tip delictual și se constituie în modele de urmat pentru ceilalți cetățeni.
Tocmai de aceea, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava evidențiază și promovează pe cei care prin exemplul personal și prin actele săvârșite au adus un plus de siguranță în comunitatea in care fac parte.
Cetățeanul de onoare al lunii iulie 2019 este domnul IOAN GRIGORAȘ din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

La data de 16.07.2019, în jurul orelor 19:15, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Politiei Municipiului C-lung Moldovenesc a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe str. Calea Bucovinei din mun.Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii au observat că la volanul vehiculului se afla un bărbat despre care dețineau date că are permisul de conducere suspendat.

Polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase de pe autospeciala de poliție însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat și a continuat deplasarea în mare viteză iar in zona gării, a virat brusc stânga și a părtuns pe str. Aurel Vlaicu, unde a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu bordura trotuarului.

Atât conducătorul auto cât și pasagerul din dreapta au abandonat autoturismul și au fugit.
Unul dintre polițiștii aflați în echipaj a continuat urmărirea pedestră a șoferului mașinii, în sprijinul acesteia alăturându-se și un cetățean aflat în preajmă. Împreună, cei doi au reușit prinderea și legitimarea bărbatului urmărit, în urma probatoriului administrat stabilindu-se că mașina urmărită a fost condusă de un tânăr de 22 de ani care avea permisul suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prev. şi ped. de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

Bărbatul care a manifestat spirit civic și a ajutat la prinderea persoanei urmărite se numește Ioan Grigoraș și are 53 de ani. Polițiștii din echipajul de poliție i-au mulțumit și au avut surpriza să afle că barbatul este fost polițist la Poliția Transporturi Feroviare Câmpulung Moldovenesc, trecut în rezervă din anul 2016 cugradul de plutonier adjutant șef. Are și el doi copii de vârsta agenților în sprijinul cărora a intervenit. Unul dintre ei este polițist în județul Cluj, mândrindu-se mult că în familie este continuată tradiția.

Viața de polițist l-a menținut într-o formă activă și din anul 2018 este membru al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I. ,,Ștefăniță Vodă” Suceava – Sucursala Câmpulung Moldovenesc.

Pentru gestul său, pentru spiritul civic și exemplul pe care l-a dat, conducerea IPJ Suceava i-a acordat o diplomă de excelență și titul de cetățean de onoare al lunii iulie 2019.
La data de 02.08.2019, la sediul Poliție Municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost invitați domnul Ioan Grigoraș și membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I. ,,Ștefăniță Vodă”, fiind înmânată în cadru festiv placheta de onoare fostului polițist.
A fost un moment emoționant dar și o dovadă de unitate și colaborare între instituție și comunitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*