Sâmbătă 19 Octombrie 2019, Actualizat acum 291 zile 12:00 am

 

FOTO Loturile care vor reprezenta România la olimpiadele internaționale de astronomie se pregătesc la Suceava

În perioada 5 iulie – 15 iulie, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, are loc pregătirea loturilor de juniori și seniori care vor reprezenta România la Olimpiadele Internaționale de Astronomie, de la Piatra Neamț, în perioada 18 – 27 octombrie 2019, și Astronomie și Astrofizică, de la Balaton, Ungaria, în perioada 2 – 10 august 2019.

Loturile României sunt formate din șase elevi, la juniori, respectiv 10 elevi, la seniori. Pentru pregătirea loturilor, au fost invitați profesori din țară și din Suceava. Pregătirea este făcută în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Științifică Cygnus. Cazarea și masa, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, sunt asigurate de Colegiul de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

Programul de pregătire a elevilor constă în activități de predare, rezolvare de probleme, ce au loc în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” din corpul D al USV, lecții de planetariu, desfășurate la Observatorul Astronomic și Planetariul USV,  și observații astronomice de noapte, pe platoul de la Mănăstirea Dragomirna.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*