Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Suceava, în topul județelor cu cele mai multe mașini noi înmatriculate

Judetele cu cele mai mari cresteri ale inmatricularilor de masini noi – Mehedinti, Gorj, Covasna, Harghita si Suceava – sunt cele care se afla pe ultimele locuri in exporturi, cifra de afaceri a companiilor si salarii, scrie zf.ro.

In Mehedinti s-au inmatriculat in primele patru luni 181 de masini, dublu fata de perioada similara a anului trecut, in Gorj 307, cu 83% mai multe, iar in Covasna 209, cu 76% mai multe, potrivit datelor ZF pe baza informatiilor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cresteri de peste 70% au mai fost inregistrate in Suceava, Dambovita si Teleorman.

“Rata mai ridicata de crestere vine si din faptul ca baza de comparatie este una scazuta. Nivelul de vanzari de  autovehicule noi in Romania este foarte scazut, semnificativ mai mic decat in urma cu un deceniu. Desi am observat rate ridicate de crestere a inmatricularilor de autovehicule noi, trebuie remarcat faptul ca vorbim totusi de vanzarea a sute de autovehicule in 4 luni, in judete care au populatii de 200-300 de mii de locuitori”, a explicat Bogdan Belciu, partener, consultanta de management, PwC Romania.

Cresterea inmatricularilor vine si in contextul in care salariul mediu la nivel national a ajuns la valoarea de 3.075 de lei net in luna martie 2019, in crestere cu 14% fata de perioada similara din 2018, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*