Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Icoana făcătoare de minuni de la Sanctuarul Cacica, dusă la Iași pentru vizita Papei Francisc

Icoana Madona Neagră, considerată făcătoare de minuni, de la Sanctuarul din Cacica, va fi dusă la Iași pentru vizita Papei Francisc.

Icoana este un basorelief de 86 x 60 cm, executată din lemn aurit şi argintat. Doar feţele şi palmele Maicii Domnului şi ale Pruncului Isus sunt pictate. Icoana reprezintă pe Preasfânta Fecioară Maria ţinând în braţe pe Pruncul Isus care cu mâna stângă strânge la piept o carte, iar dreapta o are ridicată învăţând poporul. Palma dreaptă a Mariei este îndreptată către Isus, ca şi cum ar spune: “Faceţi tot ce el vă zice!” Ambele figuri au coroane de stele.

Papa se va afla în Iaşi pe 1 Iunie timp de două ore, între 17 şi 19. De la Aeroport, Papa Francisc I va merge direct la Episcopia Romano-Catolică, unde va avea loc o ceremonie religioasă la care vor participa mai multe persoane cu diferite afecţiuni medicale. Un sfert de oră va ţine această slujbă în Catedrala nouă, după care Francisc I va merge cu papamobilul pe culoarul amenajat până în faţa Palatului Culturii. Aici, pe o scenă special amenajată, Suveranul Pontif va ţine slujba, după care va pleca spre Aeroport.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*