Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Un apreciat preot din Suceava s-a stins din viață. „A oferit casă și ocrotire mai multor zeci de copii abandonați”

Un apreciat preot din Suceava s-a stins din viață. Este vorba despre preotul Gheorghe Saftiuc, cel care de-a lungul a 20 de ani, a fost părinte spiritual, a dăruit iubire și a oferit casă și ocrotire mai multor zeci de copii abandonați de propriile familii.

Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe” Dolhasca a fost înființat în ianuarie 1999 printr-un proiect de colaborare între Arhiespicopia Sucevei și Rădăuților, Consiliul Județean Suceava și Fundația ”Mila Creștină” condusă de preotul Saftiuc Gheorghe.

Împreună cu soția sa, Mioara, au influențat pozitiv destinele a zeci de copii abandonați, de-a lungul anilor, s-au bucurat de realizările acestora,au construit garsoniere pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecție, au construit un spital menit să aline suferințele celor fără sprijin.

„Ne vor lipsi nouă, dar mai ales copiilor și tinerilor ocrotiți de-a lungul anilor, cuvintele pline de dragoste de semeni, dar și de fermitate pentru că un copil se crește cu dragoste, fermitate și respect, pentru a ajunge un Om pe picioarele lui! Ne va lipsi lumina din ochii părintelui Saftiuc, harul și înțelepciunea sa. Întregul colectiv al DGASPC Suceava, suntem alături de colega noastră, preoteasa Mioara Saftiuc, care conduce Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe”, suntem alături de copiii proprii dar și de copiii pentru care părintele Saftiuc era mai mult decât un tată, era sfătuitor și duhovnic! Dumnezeu să îl odihnească în pace”, este mesajul transmis de Nadia Crețuleac, Director Executiv DGASPC Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*