Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Un contrabandist a abandonat o mașină plină cu țigări și a fugit în pădure ca să scape de poliție

În data de 14 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a fost declanșată o acțiune în cooperare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina, jud. Suceava, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, al cărui şofer, la vederea oamenilor legii, a abandonat maşina şi a fugit în zona împădurită.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reţinerea persoanei în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus, fapt pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, nereuşindu-se reţinerea bărbatului care a fugit în pădure.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.590 pachete cu țigări.

Țigările, în valoare de 170.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*