Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Vezi câștigătorii concursului de fotografie „Visul european” de la USV!

În ziua de 9 mai 2019, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au avut loc o serie de evenimente desfășurate sub auspiciile Zilei Europei, care au inclus și concurs de fotografie „Visul european”, la care s-au inscris 30 de participanți și pentru care s-a organizat o expoziție de fotografie in Corp E. Juriul a fost format din: Ovidiu LEȘAN, fotograf, Ștefan SFICHI, coordonator Digital Media Center din cadrul USV, Gheorghe SOLOGIU, fotograf activist, și lector dr. Codruț ȘERBAN, coordonatorul Serviciului de Relații Publice, Comunicare și Imagine din cadrul USV. Marele Premiu a fost acordat de Ovidiu Lesan, un Workshop online de fotografie, în valoare de 497 Euro.

Marele premiu – Mierlă Andreea, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Informatică Economică, anul I, cu fotografia Banii vorbesc.

„Mulţi români, atunci când se gândesc la Europa, se gândesc, de fapt, la bani. Europa reprezintă pentru ei un loc unde pot câştiga mai repede și, cu singuranţă, mai mulţi bani decât în ţară. Fotografia exprimă „lupta” pierdută de moneda noastră în fața celei europene. Am ales să reprezint aceasta prin cele mai mici valori, monedele, pentru că banii nu ar trebui să reprezinte scopul nostru, ci un factor spre a ne îndeplini scopurile.”

Premiul 1 – Grigoraș Magdalena, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea Limba și literatura română- Limba și literatura franceză, anul III, cu fotografia Dragoste la orice vârstă.

„În urma unei excursii în Germania, unde am vizitat mai multe orașe, Ludwigsburg își are locul lui special tocmai pentru că acei bătrânei simpatici au acceptat sa le fac o fotografie. Sensibilitatea, emoțiile pozitive pe care mi le-au transmis și încă mi le transmit prin intermediul acestei capturi foto m-au determinat să particip la concurs. Visul european înseamnă să stabilești conexiuni, chiar dacă bariera lingvistică este una destul de  abruptă. Visul european înseamnă să vezi ceea ce este frumos în ceilalți.”

Premiul 2 – Enache Valentin, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică,
specializarea Finanțe – Bănci, anul I, cu fotografia Curcubeu etnic, care ilustrează uriașa
diversitate de culturi și popoare într-un spațiu relativ mic, unite prin valori și obiective
comune. Un continent fără granițe, tolerant la noile culturi și deschis, în așteptarea unui viitor
prosper.

Premiul 3 – Bejenari Veronica, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Aministrarea Afacerilor, anul I, cu fotografia Libertate, care exprimă „libertatea persoanei de a fi cum vrea ea, în pofida stereotipurilor, de a sta unde vrea, fie și pe iarbă verde, privind un apus de soare, toate acestea fiind valori adoptate de Europa.”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*