Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Focuri de armă după contrabandiști, la Straja

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la ”frontiera verde” peste 30.850 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 361.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În data de 10 mai a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.20, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care transporta colete voluminoase spre interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Straja.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 22.360 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 261.612 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit în seara zilei de 09 mai a.c., în jurul orei 21.10, în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 40.926 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*