Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

DSP Suceava: Numărul de copii și adolescenți diagnosticați cu rujeolă în județul Suceava este în continuă creștere

Numărul de copii și adolescenți diagnosticați cu rujeolă în județul Suceava este în continuă creștere, susțin reprezentanții DSP Suceava, care reamintesc părinților că singura metodă de prevenire a acestei boli este vaccinarea.

Contagiozitatea rujeolei este extrem de ridicată, un singur pacient putând îmbolnăvi la rândul său alte 16-18 persoane.

În condițiile în care de la începutul acestui an se înregistrează o creștere constantă a numărului de cazuri diagnosticate și internate săptămânal, recomandăm prezentarea părinților cu copii nevaccinați (sau incomplet vaccinați), începând cu vârsta de 9 luni la medicii de familie pentru administrarea vaccinului. Schema de vaccinare care conferă protecție implică administrarea unei prime doze de vaccin la vârsta de 9 luni, urmată de revaccinare la vârstele de 12 luni și 5 ani.

„Vaccinul administrat după schema corectă este unul sigur și conferă imunitate, scutind copiii de riscul trecerii prin boală și/sau de apariția unor complicații potențial letale.
Acțiunile de promovare a importanței vaccinării pentru sănătatea populației întreprinse de personalul medico-sanitar, susținute de toți factorii implicați în viața comunității, pot duce la realizarea unei acoperiri vaccinale optime”, susține directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*