Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Doi șoferi au fost amendați cu 9.000 de lei. Cum au fost surprinși de polițiști

Doi șoferi s-au ales cu amenzi de 9.000 de lei după ce au fost prinși cu transporturi ilegale de lemne.

La 02.05.2019, în jurul orei 13:47, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei autoutilitara condusă de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Rădăuți, care transporta material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul de material lemnos transportat, s-a luat măsura conducerii autoutilitarei la Ocolul Silvic Putna unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilind că este vorba despre cantitatea de 7,42 mc lemn foc fag și lemn foc paltin, iar cantitatea existentă în autoutilitară nu corespundea din punct de vedere al volumului, lungimii și diametrului cu datele înscrise în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto.
Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de cca. 1200 de lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Putna.
Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4000 de lei.

La 02.05.2019, în jurul orei 112:30, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au oprit pentru control pe DJ209G, pe raza localităţii Straja, autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Straja, care transporta material lemnos.
Fiindu-i solicitat să înmâneze documente personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la încărcătura, șoferul a declarat faptul că nu deţine nici un fel de aviz aferent materialului lemnos confiscat. S-a luat măsura conducerii autoutilitarei la Ocolul Silvic Brodina unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilind că este vorba despre cantitatea de 1,2 mc cherestea răşinoase.
Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de cca. 800 de lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Falcău.
Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*