Marti 16 Iulie 2024, Actualizat acum 197 zile 12:00 am

Lecții despre energie oferite elevilor suceveni

Isteţi, îndrăzneţi, curioşi şi cu spirit civic, aşa i-au descoperit voluntarii Delgaz Grid şi E.ON pe cei aproape 220 de copii însoţiţi de părinţi şi cadre didactice de la 6 instituţii de învăţământ care au participat la proiectul ”Lecţii despre energie” în această săptămână.

Copiii din judeţele Iaşi şi Suceava unde s-au derulat lecţiile s-au bucurat de fiecare moment petrecut cu voluntarii companiei noastre şi au demonstrat că pot învăţa cu multă uşurinţă cum să prevină incidente care le pot afecta viaţa. Ei au dovedit de asemenea că sunt familiarizaţi cu o parte a noţiunilor legate de gaz şi electricitate prin grija părinţilor şi cadrelor didactice, dar ne-au mărturisit că au învăţat şi multe lucruri noi.

La Centrul de Educaţie Profesională din Suceava copiii au intrat in contact cu informatii privind liniile electrice aeriene, lucrările la înălţime, echipamente de protecţie etc.

Cei mici au promis că vor transmite mai departe mesajele de siguranţă fraţilor, părinţilor, bunicilor, vecinilor şi prietenilor şi că, de acum înainte, vor fi mai atenţi la prize, la aragaz, la cablurile de curent şi că nu se vor juca niciodată în apropierea ţevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate.

Voluntarii Delgaz Grid şi E.ON, au fost impresionaţi la rândul lor de implicarea, entuziasmul şi dorinţa de a şti cât mai multe a celor mici.

Proiectul “Lecţii despre energie” al E.ON România a debutat în urmă cu 10 ani, scopul acestuia fiind însuşirea de către cei mici a unor reguli minimale de utilizare în condţiţii de siguranţă a diferitelor forme de energie. În acest proiect au fost implicaţi până în acest an 1.200 de voluntari, iar numărul unităţilor beneficiare a ajuns la 530, cu circa 18.000 de beneficiari.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*