Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Tânărul care a ucis cu mașina un bărbat, după care a fugit, lăsat liber de judecători

Decizie surprinzătoare a instanței în cazul unui tânăr de 22 de ani din Suceava, care a ucis cu mașina un bărbat din Botoșani, după care a fugit. Magistrații de la Judecătoria Dorohoi au decis sâmbătă punerea în libertate a tânărului Răzvan Pleșca, din localitatea Frătăuții Noi din județul Suceava, care fusese reținut vineri pentru „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și „nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor”.

Joi dimineață, în jurul orei 04.00, în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe drumul naţional DN 29 C, suceveanul a surprins şi accidentat bărbatul de 58 de ani, din Blândești, care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, în urma accidentului rezultând decesul botoșăneanului şi avarierea autoutilitarei.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea până în comuna Dobârceni, unde a descărcat materialul lemnos pe care îl transporta.

În continuare, s-a deplasat cu un bărbat la o unitate de dezmembrări auto din municipiul Botoşani, de unde a achiziţionat diverse elemente de caroserie pentru a le înlocui pe cele avariate ca urmare a accidentului.

Tânărul a fost depistat de poliţişti la locuinţa bărbatului respectiv, în timp ce efectua înlocuirea pieselor avariate ale autoutilitarei. Acesta a fost condus la sediul Serviciului Rutier pentru audieri.

În această seară, pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Sâmbătă, el a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive, însă Judecătoria Dorohoi a respins măsura arestării preventive, dispunând instituirea controlului judiciar pentru 30 de zile pe numele lui Răzvan Pleșca.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi nerespectarea atribuţiilor privind efectuarea reparaţiilor.

FOTO Accident mortal produs de un tânăr din Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*