Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Câţiva localnici din Suceava au găsit pe o stradă mai multe bancnote de 200 de lei. Nimeni nu a reclamat dispariţia banilor

Mai există şi oameni al căror simţ civic nu a dispărut. La Suceava câţiva localnici au găsit pe o stradă din centru mai multe bancnote de 200 de lei. Pana acum nimeni nu a venit la politie sa reclame disparitia banilor, scrie Observator.tv.

Cei care au gasit bancnotele pe strada le-au dus direct la politie, gandindu-se ca poate cel care le-a pierdut va veni sa reclame. Pana la aceasta ora nimeni nu stie daca este vorba de un cetatean neatent care si-a pierdut banii, sau daca cineva a aruncat in gluma bancnotele pe strada.

Cert este ca politistii au verificat banii predati si au ajuns la concluzia ca nu au de-a face cu bancnote false. Problema este ca falsurile sunt tot mai greu de identificat.

Infractorii au ajuns să folosească materiale dintr-un plastic de calitate, care îl imită foarte bine pe cel real. Bancnotele românești au mai multe elemente de securitate care pot fi verificate, de la gravura în relief la fanta transparentă de securitate.

Filigranul, spre exemplu, este constituit din două componente poziționate în stânga aversului, pe zona neimprimată: portretul personalității de pe bancnotă şi emblema BNR. Filigranul este vizibil când bancnota este luminată din partea opusă privitorului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*