Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO Cinci jandarmi suceveni au fost înaintați în grad cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române

Miercuri, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la Suceava s-a desfășurat ceremonialul militar de înaintare în gradul următor, înainte de termen, a ofițerilor și subofițerilor  din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu și care au îndeplinit condițiile legale.

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, 2 ofiţeri au fost înaintați în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, de la gradul de locotenent la gradul de căpitan, iar prin ordinele inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava și comandantului Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, 3 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant.

În conformitate cu legislaţia specifică, avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie) sau a Zilei Naţionale a României. De asemenea, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*