Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Prognoza meteo pentru aprilie. ANM a anunțat cum va fi vremea de Paște

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în luna aprilie. Prognoza meteo pentru luna viitoare nu este deloc una bună, specialiștii susținând că ne așteaptă temperaturi peste media perioadei și un serios deficit de precipitații.

În acest an, aprilie se anunță o lună cu multe probleme. Meteorologii susțin că riscăm ca seceta să se instaleze, un lucru care se potrivește mână în mână cu extremele meteorologice anunțate în acest an.

„Din punct de vedere al cantităților de precipitații, ne așteptăm ca, în bună parte din țară, acestea să se situeze în limite normale, exceptând partea de vest, centru și nord a țării, unde se evidențiază semnalul unor cantități deficitare. Prima săptămână a celei de-a doua luni din această primăvară, 1 – 8 aprilie, păstrează același semnal în ceea ce privește îndeosebi cantitățile de precipitații. Este posibil să vorbim de o extindere a fenomenului de secetă și în restul țării, dacă valorile de precipitații se vor situa sub normele climatologice. Va fi un an al extremelor climatologice”, a explicat directorul general al ANM, Elena Maatescu, conform Realitatea.

Sursa: Spynews.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*