Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Taxa auto 2019. Începe returnarea banilor pentru timbrul de mediu

Şoferii care au plătit taxa auto îşi vor primi banii până la sfârşitul lunii iunie 2019, a dat asigurări ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

 Taxa auto va fi restituită în următoarele trei luni, până la 30 iunie 2019, potrivit Observator.

“Noi am prelungit termenul ca dovadă că bugetul nu a putut fi adoptat la începutul anului, aşa cum şi-a dorit Guvernul. Atâta timp cât avem banii prinşi în buget, nu va fi o problemă cu restituirea”, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu.

Taxa auto, restituită pentru aproape 6 milioane de şoferi

Până la finalul anului trecut, în jur de un milion de şoferi şi-au recuperat banii daţi pe taxa auto, adică 2,5 miliarde de lei în total.

Doar că mai sunt 5-6 milioane de şoferi care mai au de recuperat, în total, 4 miliarde de lei.

 Restituirea taxei auto 2019. Cum se face returnarea banilor

Pe lângă restituirea taxelor auto, statul va trebui să achite şi dobânzile datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii și data restituirii taxei auto 2019.

Cererea de restituire pentru taxa auto se soluționează prin decizie emisă de către ANAF, iar restituirea sumelor se realizează, în baza deciziilor emise tot de ANAF

Restituirea banilor pentru timbrul de mediu se va face în contul bancar indicat de solicitant în cererea sa de restituire.

În caz de nemulţumire, contribuabilii pot face contestație, în termen de 45 de zile de la comunicarea deciziei. ANAF este obligată să soluționeze contestația în termenul legal. Deciziile emise în soluționarea contestațiilor pot fi contestate la instanța judecătorească de contencios administrativ competentă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*