Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

O femeie susține că „puiul fericit”, găsit și în hipermarketurile din Suceava, s-a decolorat. Explicația producătorului

O femeie susține că „puiul fericit” cumpărat de la Agricola, care se găsește și în hipermarketurile din Suceava, s-a decolorat după ce a fost ținut 2 ore în saramură.

„Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umbla cu cioară vopsită sau… puiul vopsit, cum vreţi să spuneţi. Şi încă pe bani buni, pe banii proştilor ca mine. Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc şi cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural şi că:” are chiar culoarea puiului de altădată, crescut ca la curte”. De dimineaţă pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă şi 2 linguriţe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă! Puiul s-a decolorat. Nu mai este “galben ca cel de curte” ci în pete ca dalmaţianul. Ei şi mă întreb cum li se permite acestor impostori să mintă cu atâta nonşalanță ” a povestit femeia pe Facebook.

Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar, i-a răspuns femeii: „Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu creştere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetală (din care 70% porumb şi grâu, soia, şrot de floarea soarelui, gluten de porumb, faină de gălbenele, minerale). Putem observa această culoare gălbuie, în comparaţie cu puiul aşa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporţii diferite, de exemplu mai multă şi mai galbenă pe interiorul pulpei, decât pe exteriorul acesteia) şi chiar în ţesutul muscular (în carne). Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii. Epidermă, stratul superficial de la suprafaţa tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apă peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne. Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale şi că nu utilizăm nicio substanţă artificială în hrana puilor”.

A doua zi, clienta în cauză a șters postarea de pe Facebook.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Aionoiae A. says:

    Dacă prostia ar durea,s-ar auzi un muget continuu,ca zgomotul unui tren cu 100 de vagoane care se apropie… In primul rând,reprezentanții firmei care oferă produsul cunoscut drept „puiul fericit” ar trebui să spună la ce s-au gândit când i-au dat acest nume absolut imbecil! Că,adică,de ce să fie fericit puiul ,mai întâi electrocutat,apoi jumulit,apoi vopsit apoi vândut unei doamne oarecare ,dependentă de reclamele din pauza de la „Românii au talent”??
    La gust și puiul fericit dar și alți pui,y compris cel de Crevedia,de pe vremuri,au același gust:de șoșon masticabil,de talpă de adidas Torsion…Este foarte greu să explici generațiilor de tineri din ziua de astăzi ce gust are carnea de pui,de pui nefericit,iaca,căruia i s-a făcut pielea ca de găină,la vederea cuțitului fatal…
    Bine că există facebuk,unde ne dăm toți scriitori,a mai fost recent un caz,cu tânărul din Vicovul de Sus,Chifan,parcă,ucis într-o stație de maetro din Londra de doi vasluieni care își conservă naturelul lor vasluian și la export… Deci băiatul ucis mai era cu un consătean,cam de aceeași vârstă și,este de presupus,de aceeași putere… Tovarășul lui jicovan a rupt-o la fugă în momentul agresiunii,dacă ar fi stat și l-ar fi ajutat pe consăteanul său,șansele de a scăpa cu viață i-ar fi crescut cu cel puțin 50%… Erau doi contra doi! După ce a fugit și și-a abandonat amicul,jicovanul nr. 2 a scris pe facebook-ul lui „un mesaj sfâșietor”,ceva în sensul că frate drag,care nu mai pot eu,vai ce băiat erai tu… Ca să vedem noi și ce scriitor este dumnealui la concursul de mesaje„sfâșietoare”…
    Halal!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*