Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Angajații din mediul privat ar putea beneficia de vouchere de vacanță

Vești bune pentru cei care să doresc beneficieze de vouchere de vacanță cu toate că nu sunt bugetari. Astfel, și angajații din privat s-ar putea bucura de aceste beneficii potrivit unui proiect nou depus la Camera Deputaților.

Angajaţii români ar putea să aibă motive de fericire în această vară şi să primească vouchere de vacanţă, chiar dacă nu sunt bugetari. Conform unui nou proiect, depus de un deputat PNL, angajaţii care lucrează în mediul privat ar urma să primească vouchere de vacanţă în valoare de 1450 de lei. Conform informaţiilor, contravaloarea lor ar urma să fie dedusă din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv impozitul pe profit.

”Alături de senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma, am iniţiat şi depus joi, 21 februarie, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege privind acordarea voucherelor de vacanţă în mediul privat. Propunerea noastră, susţinută şi de colegii din PNL, prevede acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 lei/an/persoană, pentru angajaţii din mediul privat, care să fie deduse din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit”, a transmis deputatul Ion Ştefan.

De asemenea, acesta a precizat că această măsură ar urma să elimine discriminarea în privinţa veniturilor.

”Acordarea acestor vouchere de vacanţă şi celor din mediul privat va stimula şi industria turismului, aducând încasări suplimentare la bugetul de stat. Angajatul din sectorul privat căruia îi cresc veniturile îşi poate petrece o vacanţă în ţară, cu rol de recuperarea capacităţii de muncă, iar acesta va avea un grad de motivare ridicat şi aşa putem vorbim despre creşterea productivităţii muncii”, au mai explicat aceştia.

Pânăîn prezent, însă, voucherele de vacanţă au fost acordate doar angajaţilor de la stat. Aceştia vor primi tichete de 1.450 lei, ce vor fi acordate angajaţilor din sectorul public şi în 2019 şi în 2020.

Sursa: Capital.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*