Vineri 29 Mai 2020, Actualizat acum 149 zile 12:00 am

 

Moldova, sub avertizare Cod galben de ninsori și viscol. Avertismentul drumarilor: circulați cu atenție!

Utilajele DRDP Iași sunt mobilizate și intervin în toate zonele unde temperaturile au scăzut și există risc de formare a poleiului, dar și pe sectoarele în care a început să ningă și unde vântul puternic poate aduce cantități însemnate de zăpadă pe carosabil.
De asemenea, utilajele acționează preventiv cu material antiderapant, în special în zonele în care, local, există riscul apariției fenomenului de ploaie înghețată.

Vă reamintim că până sâmbătă, 23 februarie, ora 16.00, este în vigoare o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt puternic în majoritatea județelor din Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei. Acest fenomen, combinat cu temperaturile scăzute și cu ninsoarea, poate agrava situația, întrucât favorizează apariția poleiului.

În cazul în care în anumite zone circulația rutieră nu se va mai putea desfășura în siguranță din cauza depunerilor masive de gheață sau din cauza scăderii drastice a vizibilității, DRDP Iași și Poliția Rutieră pot lua temporar măsura restricționării sau chiar a interzicerii circulației auto pe sectoarele de drum afectate, până când condițiile meteo se vor ameliora.
Cu această ocazie, facem apel la participanții la trafic să respecte eventualele restricții de circulație impuse, să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile de drum, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*