Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Tânăra din Suceava care și-a transformat pasiunea pentru tatuaje în afacere. „Mi-a scris într-o zi un bărbat, direct, că vrea tatuaj chiar pe organul genital”

O tanara din Suceava, studentă la Iali, se ocupa in timpul liber cu o activitate pe care nu multi o inteleg. A reusit sa dezvolte o mica afacere din pasiunea ei pentru arta. La cei 21 de ani isi aminteste cum in clasa a 10-a si-a facut primul tatuaj, la un prieten. I-a placut foarte mult rezultatul si a observat niste masini de tatuat pe care prietenul ei nu le mai folosea. Fara sa stea pe ganduri, le-a cerut spre imprumut pentru a face cateva tatuaje pe piele artificiala.

E destul de greu sa evoluezi daca nu practici destul de des pe oameni. Pielea artificiala e total diferita fata de cea umana. Cea artificiala este dreapta, o misti cum vrei tu, este destul de simplu. In schimb, pe piele umana, lucrurile stau diferit. Se simt oasele, omul mai respira, se misca, se gadila, plus ca sunt zone unde pielea este foarte subtire si fina si poate nu prinde culoarea”, a precizat Anuska Corduneanu.

Dupa ce a prins “gustul” tatuarii, si-a rugat prietenii sa se ofere pe post de “cobai”, cum ii place ei sa spuna. “La inceput, eram in stare sa le dau eu bani oamenilor, numai ca sa pot sa exersez pe pielea lor. Cu timpul, din vorba in vorba, mi s-a dus vestea. Prietenilor le faceam tatuaje gratis, iar colegilor le ceream lucruri mici, precum tigari. Am inceput apoi sa cer cate 50 de lei pentru a-mi acoperi banii pe care ii dadeam pe consumabile”, a adaugat tanara.

O afacere nascuta din pasiune si placere

Rabdarea a fost principalul lucru cu care s-a inarmat Anuska la inceput de drum. Afacerea a inceput inca de cand era in liceu, mai exact la Colegiul de Arte “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Promovarea nu a venit de pe retelele sociale, ci doar din vorbele bune ale clientilor ei fideli. “Am mers mai mult pe promovarea din vorba in vorba si asta e cea mai buna reclama, din punctul meu de vedere. Cu siguranta exista altii care lucreaza mult mai bine decat mine, dar pot spune ca am evoluat foarte mult de-a lungul timpului”, spune tanara.

Acum 2 ani si-a achizitionat masina ei proprie de tatuat, una mult mai performanta decat ce folosea inainte. Tot atunci a inceput sa ridice preturile pentru munca ei, datorita calitatii mult mai bune care a venit la pachet cu noua achizitie. “Luam atunci aproximativ 80 de lei pe ora, din cauza ca acele erau diferite si evident, mai scumpe, dar si calitatea produsului final era mult mai buna”, a mai adaugat Anuska.

Acum, facultatea nu ii permite sa se desfasoare cum ar dori, din cauza programului incarcat, dar isi rezerva timp in weekend pentru a-si continua munca. Spune ca in Iasi e mai complicat sa tatueze, din cauza ca nu o prea stie lumea, asa ca cele mai multe comenzi vin tot din Suceava. “Planul initial a fost sa dau la Design Grafic tocmai pentru a putea evolua in domeniu. Pasiunea m-a determinat sa merg pe acest drum. Ar fi urat sa spun ca imi place sa provoc durere oamenilor? Intr-un fel mai ciudat e placut sa vezi oamenii cum suporta durerea de dragul de a avea ceva frumos pe piele la final. E placut si sa iti vezi munca pe alte persoane”, a declarat tanara studenta.

Munca de tatuator vine cu greutati si riscuri

Cea mai ciudata intamplare a venit din partea unui barbat. “Mi-a scris intr-o zi un barbat, direct, fara jena, ca vrea tatuaj in zona intima, chiar pe organul genital. L-am refuzat foarte politicos, dar el a insistat spunand ca vrea la baza organului. L-am refuzat din nou politicos si l-am directionat spre alt tatuator bun din Suceava, care era barbat. Evident, a insistat rugandu-ma sa ii fac la 1 cm de zona respectiva, iar eu nu i-am mai raspuns pentru ca as fi obosit sa il tot refuz”, isi aminteste amuzata tanara.

Parintii au reactionat foarte bine la auzul activitatii pe care o desfasoara Anuska.” I-am zis mamei direct si reactia ei a fost : «Bine, dar sa nu iti mai faci tu niciun tatuaj». Evident ca nu am ascultat-o. Am 4 tatuaje pe care mi le-am facut singura, pe picioare”, a mentionat tanara. Oboseste cand primeste comenzi de tatuaje populare precum pene, cruci, coroane sau infinity. Si-a tatuat chiar si fratele pentru ca voia sa experimenteze tehnica umbrelor pe cineva. “Nu stiu daca ma iubeste el atat de tare sau doar a fost foarte entuziasmat ca va avea tatuaj”, se amuza Anuska.

Nu are salon, ci face totul la domiciliu, constienta de riscuri. “Este foarte periculos, dar nu imi place sa imi asum riscuri. Toate acele sunt sigilate, cu termen de valabilitate si la fel cu vopselele. Arunc tot ce trece de termen, iar acele, dupa ce le folosesc, le impachetez bine ca nu cumva gunoierii sa se intepe. Tot ce folosesc, de la manusi la ace, este de unica folosinta, si am foarte mare grija de toate consumabilele. De obicei, daca imi iau ceva nou aparut pe piata, incerc mai intai pe mine, ca sa fiu sigura ca totul va fi bine”, a mentionat aceasta. Spune ca nu a avut niciodata accidente si, ca orice tatuator profesionist, repeta clientilor de mai multe ori toti pasii pe care ii au de urmat pentru vindecare.

SursA: Buna Ziua Iasi

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*