Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Programul Rabla pentru Electrocasnice, extins şi în 2019. Se dau vouchere și pentru televizoare

Veşti bune pentru românii care vor să-şi schimbe electrocasnicele. Ministrul Mediului a anunţat că prelungeşte cel mai de succes program al anului trecut. Astfel, Rabla pentru Electrocasnice ar putea continua şi în 2019. Statul va acorda din nou vouchere de 200 şi 300 de lei pentru achiziţia de noi frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat. Şi, surpriză, pe listă apar în premieră şi televizoarele, scrie Observator.tv.

“Rabla pentru electrocasnice” a avut un succes neaşteptat. În doar câteva zile, românii au predat peste 24.000 de maşini de spălat vechi, frigidere şi aparate de aer condiţionat.
În schimbul lor, statul a oferit vouchere între 200 şi 300 de lei. Aşa că autorităţile extind programul.

GRAȚIELA GAVRILESCU, Ministrul Mediului: Pentru anul 2019, ne gândim să modificăm ghidul de finanţare prin adăugarea şi de alte echipamente. Să introducem şi televizoare.

Mai ales că românii iubesc televizoarele. O treime dintre ei au în casă nu mai puţin de trei astfel de aparate. Şi tot atâţia petrec în faţa micului ecran între patru şi şase ore în fiecare zi.

În medie, românii au plătit 1200 de lei pentru un televizor nou, unul cu o diagonală de până la 120 de centimetri, HD, dar fără funcţii smart.

Aşa că ajutorul statului este binevenit. Cu voucherele din programul Rabla, românii ar putea să-şi cumpere televizoare noi cu reduceri de 200 sau 300 de lei.

Anul trecut, voucherele au fost valabile doar la achiziţia de electrocasnice din clasele A plus şi A plus plus – adică cele cu un consum redus de energie. Va fi valabil, cel mai probabil, şi în cazul televizoarelor, aşa că modelele inteligente, care consumă şi cea mai mare cantitate de curent, vor fi excluse din program.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*