Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Clasă de învățământ dual înființată la Colegiul „Lațcu Vodă” din Siret. Când încep înscrierile și ce burse vor primi elevii

La Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” din Siret a fost înființată o clasă de învățământ dual. Vineri, la sediul firmei EGGER a fost semnat contractul de parteneriat pentru formarea profesionala a elevilor prin invatamantul dual care are ca obiectiv infiintarea unei clase de invatamant dual in cadrul Colegiului Tehnic ”Latcu Voda” Siret. Acest contract se incheie, conform legii, intre o unitate scolara, un agent economic si primaria localitatii pe raza careia se afla unitatea scolara.

Din partea Colegiului Tehnic ”Latcu Voda” Siret contractul a fost semnat de doamna director Doina Puiu, iar din partea firmei EGGER de domnul Christoph Pickmayer, Director Tehnic / Productie.

Aceasta clasa se infiinteaza la solicitarea firmei EGGER, iar elevii vor fi pregatiti pentru calificarea ”Mecanic utilaje si instalatii in industrie”. Pregatirea teoretica se va desfasura la Colegiul Tehnic ”Latcu Voda” Siret, iar cea practica se va desfasura in cadrul firmei EGGER. Pregatirea profesionala se face conform nevoilor de personal ale acestei firme, astfel incat, la terminarea scolii, elevii vor putea fi angajati in productie.

Cea mai importanta facilitate o constituie bursa profesionala de care va beneficia fiecare elev pe toata durata studiilor. Valoarea totala a acestei burse este de 400 de lei lunar (200 de lei acordati de firma EGGER si 200 de lei acordati de stat). Pe langa aceasta facilitate, compania EGGER va asigura echipamentul de lucru si de protectie, precum si transportul catre locul de practica dus-intors pentru elevi. Invatamantul dual nu este unul restrictiv. Absolventii acestuia, in paralel cu activitatea din productie, isi vor putea continua studiile si vor putea promova in cadrul firmei.

Inscrierile se vor face in luna iunie. Sunt asteptati absolventii claselor a VIII-a.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*