Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

FOTO Cum i-a pus în pericol GPS-ul pe doi suceveni care voiau să ajungă acasă de sărbători, după doi ani în Belgia

Doi tineri de 21 și respectiv 24 de ani au rămas împotmoliți cu autoturismul în zăpadă, la aproximativ 9 kilometri de localitatea Valea Mare. Aceștia au ajuns pe drumul impracticabil care pe timp de iarnă este închis, după indicațiile GPS-ului, scrie Bistrițeanul.ro.

Cei doi tineri au rămas împotmoliți cu autoturismul în zăpadă pe DN17D, în zona Corbu, la câțiva kilometri de Valea Mare. Aceștia voiau să ajungă în Suceava și au urmat indicațiile GPS-ului, neștiind că Pasul Rotunda este închis pe timp de iarnă.

Drumul era acoperit cu un strat consistent de zăpadă, sub care era pe unele porțiuni și gheață. În aceste condiții, turiștii au apelat la jandarmii montani din Rodna. În încercarea de a ieși de pe traseu, șoferul a spart și rezervorul mașinii.

„Pe o vreme destul de neprietenoasă, cei doi nu mai puteau înainta sub nicio formă, fără un sprijin din exterior. Jandarmii montani au apelat la o firmă din apropiere de unde au solicitat un utilaj forestier pentru tractarea mașinii. Cei doi au fost tractați până la un service unde își pot remedia acum în siguranță problemele apărute. Aceștia se îndreptau spre casă după doi ani de muncă în Belgia”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Foto: Inspectorarul de Jandarmi Județean


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*