Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Amenzi de peste 500.000 lei aplicate de polițiștii suceveni și 33 de infractori prinși în flagrant delict în câteva zile

În perioada 14.12. – 20.12.2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .

Polițiștii au asigurat cu operativitate intervenția la 377 de evenimente, 296 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 200 de infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 8 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 66 de permise de conducere (4 pentru alcool, 8 pentru viteză excesivă și 54 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

like facebook, suceava, news, stiriAu fost aplicate 766 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (491) au fost aplicate la regimul rutier, 113 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice și 116 pentru acte ilicite de comerț. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 508.025 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 73.994 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 33 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 8 persoane.

În aceeaşi perioadă au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel naţional.
Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*