Marti 26 Mai 2020, Actualizat acum 146 zile 12:00 am

 

Ninsori pe arii extinse și condiții de formare a poleiului în județul Suceava. Cum s-a intervenit pe drumurile naționale

Circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără probleme deosebite cauzate de starea carosabilului sau a vremii, duminică, potrivit reprezentanților DRDP Iași.

Carosabilul este umed în toată regiunea ca urmare a ninsorilor slabe înregistrate, cu porțiuni cu zăpadă frământată în strat de sub 3 cm în județul Neamț, între 1-2 cm pe raza județelor Suceava, Vrancea și Botoșani și în strat de sub 1 cm în zona Câmpulung Moldovenesc, dar și în județele Bacău și Vaslui.

La nivelul DRDP Iași, noaptea trecută (15/16 decembrie) s-a acționat cu 268 de autoutilaje și s-au răspândit 2.013 tone material antiderapant. De altfel, pe fondul avertizărilor emise de meteorologi, echipajele DRDP Iași au acționat în permanență pe parcursul weekend-ului, cu precădere în sudul regiunii, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație. În intervalul cuprins între noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) și dimineața zilei de duminică (16 decembrie), pe drumurile naționale din administrare s-au răspândit 3.923 tone de material antiderapant.

Momentan, cerul este acoperit în toată regiunea, cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsori slabe și moderate cantitativ în majoritatea județelor regiunii, excepție făcând zonele Foltești și Traian, din județul Galați, unde plouă. Vizibilitatea este bună, iar temperatura aerului este cuprinsă între -3 grade (Câmpulung Moldovenesc) și +2 grade (Galați). Potrivit meteorologilor, în următoarele ore, pe arii relativ extinse va ninge, în general moderat cantitativ. Vântul va avea unele intensificări la altitudini mai mari, spulberând zăpada.

De asemenea, pentru zona centrală și vestică a țării, se mențin codurile galben și portocaliu de ninsori și viscol, cu temperaturi ce favorizează formarea ghețușului și a poleiului, până la jumătatea săptămânii viitoare, inclusiv în regiunea Moldovei.

La nivel național, direcțiile regionale de drumuri și poduri intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant, pentru a oferi condiții optime unui trafic în siguranță. DRDP Iași atenționează însă șoferii să circule cu atenție, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și informarea prealabilă cu privire la starea sectoarelor de drum ce urmează a fi tranzitate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*