Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Povestea absolventei Școlii de Jandarmi Fălticeni pentru care jandarmeria este o tradiție de familie

Se numește Andreea Rogojanu, are 19 ani, iar de aproximativ șase luni este subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și face parte din echipa mobilă. Tânăra Andreea visează încă de la vârsta de opt ani, când ea și sora ei îmbrăcau uniforma de jandarm a tatălui. Andreea Rogojanu a terminat Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni cu media 9,11, fiind a VI-a pe școală. Și astfel a putut fi încadrată în detașamentul mobil al jandarmeriei ieșene. Jurnaliștii 7 Est au stat de vorba cu subofițerul Andreea Rogojanu care a povestit în exclusivitate cum poți avea succes la doar 19 ani, dar și cum este să faci parte dintr-o familie de patru membri, iar trei dintre ei și-au ales acceași meserie, cea de jandarm, scrie 7Est.ro.

Povestea Andreei Rogojanu începe încă de la opt ani, când ea, împreună cu sora ei mai mare cu doi ani, se îmbrăcau cu uniforma de jandarm a tatălui. Zece ani mai târziu joaca Andreei, dar și a surorii a devenit realitate. Astazi, cele două tinere, alături de tatăl lor îmbracă acceași uniformă.

like facebook, suceava, news, stiri„Tatăl meu este cel care m-a influențat în mod direct, însă nu doar în perioada concursului de admitere ci cu câțiva ani în urmă, când și acum îmi aduc aminte cu drag că atât eu, cât și sora mea îmbrăcam uniforma tatei. Eram entuziasmate, drept dovadă, atât eu cât și sora mea am îmbrățișat această meserie. Tatăl meu este activ în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, iar sora mea mai mare este membru activ în cadrul Grupării Mobile a Jandarmeriei Bacău. Ne cerem sfaturi, putem spune că atunci când ne strângem acasa suntem ca într-o ședință. Ne susținem și ne ajutăm unul pe celălalt”, a declarat Andreea Rogojanu, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

“Îmi iubesc meseria”

După șase luni în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și patru luni de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Iași, Andreea Rogojanu îi sfătuiește pe toți tinerii să își urmeze visul, oricare ar fi el. De șase luni tânăra poate fi întâlnită la diverse intervenții ale echipei de intervenție.

„Sunt foarte entuziasmată. Vreau să cunosc cât mai multe lucruri despre această meserie, să descopăr oameni noi, să pot să învăț să devin un jandarm mai bun. Prima zi de muncă a fost impresionantă. Practic am revenit în același loc unde am făcut practica, dar cu un alt statut. Ca și subofițer acum e mult mai frumos, acum sunt membru al acestei instituții. Acum sunt încadrată la detașamentul mobil și desfășor misiuni de ordine publică, de asigurare, fac parte din grupa de intervenție. Am cunoscut oameni minunați, devotați, profesioniști. Simt că sunt făcută pentru așa ceva, nu cred că mă regăsesc într-un alt loc, consider că aici este locul meu. Am participat la numeroase misiuni publice. De exemplu când doi bărbați se certau, am intervenit, colegii au reușit să îi liniștească, am vorbit, am comunicat și au luat măsurile necesare. Chiar dacă sunt mai tânără, colegii sunt binevoitori și te integrezi ușor în acest colectiv. Reusești să intri în nucleul lor și să formezi o familie”, a mai spus Andreea Rogojanu, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

„Vreau să fiu un exemplu și vreau să fiu membru de bază în echipa jandarmeriei”

La doar 19 ani, Andreea Rogojanu se antrenează zilnic și studiază foarte mult legile, pentru a îndeplini misiunile cu profesonalism. Este foarte entuziasmată de ceea ce face și chiar dacă uneori viața ei este în pericol, nu conștentiează acest lucru din dragoste pentru meseria sa.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*