Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Documente din vremea lui Ștefan cel Mare sunt păstrate în biroul directorului Arhivelor Naționale Suceava fiindcă în clădire e frig 

Mai multe documente din vremea lui Ștefan cel Mare sunt păstrate în biroul Directorului Arhivelor Naționale Suceava, Doina Iavni. Această decizie radicală a fost luată din cauză că în clădire este frig, în condițiile în care centrala termică funcționează doar pe perioada orelor de program după ce al doilea fochist angajat s-a pensionat, scrie Libertatea.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat pentru Libertatea că situația de la Arhivele Naționale Suceava este în atenția ei pentru că este vorba de documente vechi, inclusiv din perioada domnitorului Ștefan cel Mare.
like facebook, suceava, news, stiri
Sunt documente din vremea lui Ștefan cel Mare pe care le ține directorul în birou, unde are o aerotermă”, a spus prefectul. Ea a explicat că, în urma demersurilor făcute, Secția Suceava a Arhivelor Naționale s-a mutat într-o clădire care aparținea Consiliului Județean Suceava și unde mai funcționează Centrul Militar Județean Suceava, iar clădirea în care a funcționat a revenit Consiliului Județean care va amenaja un Muzeu de Artă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*