Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Cum să alegi hrana perfectă pentru câinele tău?

Din pacate, animalele de companie nu-ti spun niciodata ce anume prefera sa manance, trebuie sa-ti dai singur seama de acest lucru si sa contribui decisiv la mentinerea unei sanatati de fier pentru patrupedul tau. Cu siguranta, ti s-a intamplat de nenumarate ori sa observi o reclama la hrana pentru caini de la televizor si sa te intrebi daca nu ar trebui cumva sa cumperi asa ceva, mai degraba decat sa il servesti cu sarmale, friptura sau diverse sosuri pe care le faci acasa pentru tine si familia ta.

Daca ai facut asta pana acum, ar trebui sa inveti ca hrana umana nu este potrivita pentru animal si ca trebuie sa ai grija ce mananca catelul tau oferindu-i hrana speciala, in functie de rasa, de starea fiziologica etc. Gandeste-te ca iti doresti un caine sanatos, cu o viata cat mai lunga alaturi de tine, sa te bucuri de nazdravaniile sale, asadar tine cont de faptul ca dieta unui catel trebuie sa fie alcatuita din portii care sa contina 50% carne si 50% legume.

Iata cum alegi hrana potrivita animalului tau de companie:

Probabil iti este mult mai usor sa pregatesti aceasta hrana acasa, asa ca trebuie doar sa dai o raita pe la macelarie si prin piata pentru a cumpara ingredientele necesare. Desi medicii veterinari nu recomanda mancarea gatita acasa, daca ea este pregatita corect, atunci va fi bine. Exista insa o multime de indicatii de care trebuie sa te folosesti si sa nu uiti ca ingredientele sa fie proaspete, neprocesate, sa nu folosesti alimente interzise si sa respecti cu strictete cantitatile.

Renunta la aceasta idee daca nu ai timp la dispozitie suficient si incearca hrana uscata, umeda sau suplimentele nutritive pe care le gasesti in comert. Sunt la indemana, nu pierzi timp pretios, sunt realizate din ingrediente verificate, naturale, nutritive, potrivite pentru dieta adecvata a unui caine. Magazinele fizice si online sunt pline de astfel de produse, doar trebuie sa ai grija sa alegi o marca de renume, care nu foloseste substante nocive.

Mancarea aceasta se va administra conform greutatii, varstei, taliei si asigura necesarul zilnic de nutrienti (proteine, minerale, grasimi, vitamine). Poate fi oferita cainilor de o luna de zile, apoi juniorilor, adultilor, seniorilor, cainilor cu diverse probleme de sanatate. Important de tinut minte este sa nu ii dai hrana pentru juniori unui caine adult pentru ca acest tip de hrana este dedicata animalelor in crestere si are un aport ridicat de substante nutritive care ar duce la diverse probleme pentru un adult.

Cum poti sa te folosesti de mancare pentru a dresa cainele?

Cainele este prietenul adevarat al omului si cel care te motiveaza sa faci miscare, sa te joci ca in copilarie, cel care iti dezvolta simtul responsabilitatii. Dupa ce ai ales rasa care ti se potriveste in functie de personalitatea ta, incearca sa dresezi animalul, vezi aici cativa pasi simpli. Intotdeauna hrana te poate ajuta in acest sens, asa ca foloseste cu incredere suplimentele nutritive de la Hornbach, asa catelul va putea fi recompensat pentru ceea ce invata.

In principiu, exista cateva reguli generale de dresare ale unui caine, dar este foarte important ca intregul proces sa fie unul cat se poate de distractiv pentru voi doi. De fiecare data cand animalul tau reuseste sa realizeze un exercitiu cu succes, nu uita sa-i oferi o recompensa gustoasa. Orele de dresaj ar putea fi realizate mai usor inainte de ora de masa pentru ca patrupedul va fi multumit de recompensa pe care o primeste dupa ce asculta comenzile tale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*